De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Ikan Dua
Schol met pittige saus
Ingrediënten:
- 2 schollen
- stukje asem
- zout
- 20 gr. santen, blok
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 dl. olie
- bloem
Bereiding:
Maak de vissen schoon, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel de vis met wat asemwater. Strooi wat zout over de vis en zet ze afgedekt op een koele plaats. Los de santen op in 1 dl. kokend water. Roer de sambal badjak door de santen en laat het sausje even koken. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Wentel de vissen door wat bloem en bak de vissen eerst aan de witte en dan aan de donkere zijde gaar en mooi bruin. Bestrijk de donkere zijde met saus. Leg de vissen met de donkere zijde naar beneden op een voorverwarmde schaal en bestrijk dan de witte zijde van de schollen met de saus.