De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Udang Peteh
Garnalen in kokosmelk met tahu, peteh en aardappel
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 100 gr. tahu
- 100 gr. aardappel
- 50 gr. petehbonen
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 3 theelepels djahe
- 1 serehstengel
- 7 rode lomboks
- 1 dl. santen
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 2 eetlepels olie
- een beetje limoensap
Bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de tahu en aardappels in kleine blokjes en frituur ze apart van elkaar in olie. Snipper het sjalotje, knoflook en de lomboks. Maak een bumbu van knoflook, het sjalotje, lomboks, djahe, sereh en zout. Fruit dit heel even in 2 eetlepels olie. Doe de garnalen, tahu, aardappel, petehbonen, suiker en santen erbij en blijf even doorroeren totdat de saus ingedikt is. Een beetje besprenkelen met limoensap.
download