De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Udang Dua
Gebakken tijgergarnalen met heerlijke kruiden
Ingrediënten:
- 24 tijgergarnalen
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 3 theelepels djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ketumbar
- 2 eetlepels olie
- een beetje limoensap
Bereiding:
Pel de garnalen, maak ze schoon en spoel ze onder de kraan af. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de garnalen gaar. Schep ze uit de pan. Maak een bumbu van de knoflook, lomboks, djahe, ketumbar, zout en 2 theelepels olie. Fruit dit samen met de sereh tot het geurig ruikt, voeg de garnalen toe en warm het geheel nog even door. Schep alles uit de pan. Een heel klein beetje besprenkelen met limoensap. Verwijder de sereh voor het opdienen. Dit gerecht is voor ca. 4 personen.
download