De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Udang dan Telor
Halve eieren in een kokossaus met grote garnalen
Ingrediënten:
- 250 gr. grote garnalen
- 2 rode lomboks
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel geroosterde trassi
- 1 teentje knoflook
- 6 sjalotjes
- 1 daun salam
- 1,5 kopje santen
- 15 petehbonen
- 6 hardgekookte eieren
Bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de lomboks, knoflook en sjalotjes fijn. Snijd de peteh in stukjes. Wrijf de lomboks, laos, knoflook, sjalotjes, trassi en asem fijn en fruit dit in een beetje olie tot geurig. Doe de santen, de salam en de in stukjes gesneden peteh erbij. Laat de saus inkoken tot het een rood kleurtje heeft. Roer af en toe. Doe de garnalen erbij op het laatste moment en sudder tot de garnalen gaar zijn. Halveer de eieren over de lengte, schik ze op een verwarmde schaal en bedek ze met de saus.