De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Ayam Djawa
Javaanse kip met kerrie
Ingrediënten:
- 1 kip
- 3 dl. kippenbouillon
- 20 gr. kemirienoten
- 1 mespunt peper
- 1 ui
- 3 theelepel trassi
- 3 tenen knoflook
- 1 mespunt zout
- 4 rode lomboks
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 dl. santen
- 20 gr. laos
- olie
Bereiding:
Snijd de ui, de lomboks en de knoflook klein. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Schil de laos en snijd deze in stukken. Snijd de kip in stukken en braad die even aan in olie. Haal de kip uit de pan en fruit in de overgebleven olie de ui, kemirie en knoflook even aan. Voeg de kerriepoeder, trassi, rode lombok en de in stukken gesneden laos toe. Blus af met bouillon en santen. Stoof de stukken kip hierin verder gaar. Breng op smaak met peper en zout.