De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Bambu
Bamboescheuten in het zuur
Ingrediënten:
- 1 ltr. bambuscheuten
- 7,5 dl. azijn
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 schijfje djahe
- halve theelepel kunyit
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snipper de ui, knoflook en lomboks fijn. Schil de djahe en snijd dit fijn. Laat de bambuscheuten uitlekken, snijd ze eventueel in smallere repen en doe ze in een grote kom of pot. Verhit de olie en fruit de ui, knoflook, lombok, djahe en kunyit tot de ui glazig wordt. Giet de azijn hierbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat het iets afkoelen en giet het bij de bambuscheuten. Laat het helemaal afkoelen voor u het serveert. Je kunt dit een paar dagen in de koelkast bewaren.
download