De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Tomat
Gebakken tomaatjes met droge garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. kerstomaten
- halve theelepel laos
- 4 sjalotten
- 3 eetlepels olie
- 4 tenen knoflook
- 50 gr. ebi
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 15 gr. santen, blok
- 1 theelepel trassi
- mespunt zout
Bereiding:
Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Snipper de sjalotten en knoflook. Was de lomboks en snijd ze in ringen. Maak de sjalotjes, knoflook, lomboks en de trassi fijn in de vijzel. Meng de laos erdoor. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa goudbruin. Laat de halve tomaatjes even meebakken. Voeg een scheutje water, de ebi en een beetje zout toe en laat het gerecht aan de kook komen. Roer de santen door de sambal goreng en laat het stoven tot de olie uit de santen loslaat.
download