De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Teri
Kleine zoute, droge visjes in een kruidige bumbu
Ingrediënten:
- 500 gr. ikan teri
Voor de bumbu:
- 4 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 knikker trassi
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel sereh
- 2 theelepels sambal
- 3 eetlepels suiker
- zout
- olie
- water
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes, knoflook en sambal in de olie en voeg dan de andere ingredienten toe en fruit tot het geurig is. Doe dan een scheutje water erbij om het tot een dikke saus te maken. Proef of er eventueel nog meer suiker en trassi bijgevoegd moet worden. Meng er op een klein vuur de teri bij tot het een wat drogere massa is geworden. Verwijder de salam en djeruk purut voor het opdienen.
download