De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Telor Dua
Hardgekookte eieren in een tomaten-kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 serehstengel
- 1,5 theelepel laos
- 4 theelepels sambal oelek
- 3 theelepels gula djawa
- 1,5 dl. gezeefde tomaten
- 2 theelepels citroensap
- 1 dl. santen
- 2 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Kook de eieren ca. 8 min. laat ze afkoelen en pel ze. Snipper de uien en knoflook heel fijn. Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is. Plet de sereh met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in. Doe de sereh bij de ui en knoflook. Meng laos, sambal, gula djawa, gezeefde tomaten en citroensap door elkaar en roer dit door de gefruite massa tot het geheel kookt. Voeg de santen toe, leg de eieren in het mengsel en vul het aan met koud water tot ze vrijwel onderstaan. Zet het vuur hoog tot het gerecht bijna kookt, draai het vuur laag en laat het 5 min. zachtjes sudderen. Verwijder de sereh voor het opdienen.