De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Telor
Gefrituurde eieren met een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 3 daun salam
- 3 cm. laos
- 1,5 dl. santen
- zout naar smaak
- olie
Voor de bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en knoflook. Snijd de lomboks in ringetjes. Wrijf de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Kook de eieren hard, pel ze en frituur ze goudbruin in de olie. Haal de eieren uit de olie en bak hier de bumbu ca. 2 min. in. Doe de daun salam en laos erbij en bak nog 1 min. Voeg de santen toe en breng op smaak met zout. Laat nog 2 min. sudderen. Snijd de eieren doormidden en giet de saus over de partjes.
download