De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Rebung
Gestoofde bambuscheuten in pikante kokosmelk
Ingrediënten:
- 2 blikjes bambuscheuten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 1 rode paprika
- 5 daun salam
- 1 eetlepel sambal brandal
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel suiker
- zout
- olie
- stukje santen
- 350 cc. heet water
Bereiding:
Bambu laten uitlekken. Uien, knoflook en lomboks schoon en fijn maken. Paprika wassen, zaad verwijderen en in stukjes snijden die even groot zijn als de bambu. Santen oplossen in het hete water. Olie in een pan op vuur verhitten. Uien, knoflook, lomboks en paprika hierin fruiten. Als de uien glazig zijn sambal toevoegen, omscheppen en santen erbij gieten. Bambu en de rest van de kruiden erbij doen en zachtjes laten pruttelen zonder deksel tot het vocht tot de helft is gereduceerd. Af en toe omscheppen en warm serveren.