De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Pedis
Sambal op basis van lombok met kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje laos
- 2 daun djeruk purut
- 10 lomboks
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asemwater
- 25 gr. santen, blok
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn. Kneus de laos en djeruk purut met de stamper van de vijzel. Snijd de lomboks in ringen. Verhit een beetje olie in de wok en fruit hier de knoflook, ui, laos, trassi en djeruk purut in. Voeg dan de lombok toe en schep het geheel even goed door. Dan het asemwater erbij gieten en laat het even bakken. Voeg de santen toe en laat het hierin smelten. Voeg de suiker en zout toe. Zodra de olie boven komt drijven is de Sambal Goreng Pedis klaar om geserveerd te worden.