De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Manis
Roergebakken kip in een zoet/zuur sausje
Ingrediënten:
- 250 gr. kipfilet
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel asem
- 4 eetlepels water
- 3 theelepels gula jawa
- 50 ml. azijn
- olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de koflook fijn. Meng het water met de asem. Snijd vervolgens het vlees in blokjes. Wrijf in de vijzel vervolgens de sjalotten, knoflook, het zout en de sambal fijn tot een pasta. Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de pasta voor 3 min. Voeg dan het vlees toe en bak dit mee. Dan het asemwater toevoegen en dit nog 5 min. laten stoven. Vervolgens de suiker en de azijn toevoegen en laat het geheel sudderen totdat de suiker is opgelost.
download