De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Kapucijners
Gestoofde kapucijners met kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. kapucijners, blik
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 25 gr. santen, blok
- 2 eetlepels olie
Voor de bumbu:
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 cm. laos
- 1 theelepel gula djawa
- zout
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de laos en kneus het. Wrijf de ui, knoflook, sambal, suiker en zout met elkaar tot een pasta. Fruit de pasta in de olie samen met de laos tot de uien geel zijn. Voeg er 4 lepels vocht van de kapucijners aan toe en de santen, sereh, salam en de kapucijners en stoof dit tot de olie uit de santen naar boven komt drijven. Verwijder voor het opdienen de sereh, salam en laos.
download