De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Ebi Basa
Gedroogde garnaaltjes in rode kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 150 gr. ebi
- 2 rode uien
- 2 lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels olie
- 2 daun salam
- 2 eetlepels asemwater
- 15 gr. gula djawa
- zout
- 50 ml. dunne santen
Bereiding:
Week de ebi 10 min. in lauw water. Pel de uien en snipper ze. Schil de laos en snijd het in stukjes. Snijd de lombok in stukjes, maak de uien, lombok en trassi fijn in de vijzel of met de staafmixer. Doe de laos erbij. Verhit de olie in een wok en fruit de uienmassa met de uitgelekte ebi en daun salam goudbruin. Voeg het asemwater en gula djawa toe en laat de sambal goreng koken tot hij rood begint te worden. Voeg zout naar smaak toe en verwarm de santen even mee. Lekker met witte rijst.
download