De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Ebi
Roerbak van kleine, gedroogde garnaaltjes
Ingrediënten:
- 200 gr. ebi
- 1 eetlepel sambal oelek
- 5 kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 1 rode ui
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel trassi
- olie
- 1 stukje gula djawa
Bereiding:
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Pel de ui en snipper hem fijn. Fruit de ui met de ebi in wat olie. Voeg het asemwater, trassi, gula djawa, sambal, kemirienoten en de djeruk purut toe en laat het geheel doorkoken tot het droog begint te worden. Lekker met witte rijst.
download