De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Dadar
Pikante omelet overgoten met kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 kemirienoten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel laos
- mespunt sereh
- halve theelepel suiker
- olie
- 1 eetlepel asemwater
- zout
- 50 ml. santen
Bereiding:
Bak van de eieren een omelet en snijd deze in stukjes. Pof de kemiries. Pel de ui en de knoflook. Was de lombok. Snijd de kemiries samen met de ui, knoflook en 1 lombok zeer fijn. Vermeng ze met de trassi, laos, sereh en de suiker en fruit dit mengsel in de olie. Voeg er asemwater en zout aan toe en laat dit even koken. Doe er daarna al roerende de santen bij. Snijd de andere lombok fijn, doe deze bij het mengsel en laat dit doorkoken tot een dik sausje. Giet dit over de stukjes omelet.