De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Buncis Tiga
Gewokte sperziebonen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. sperziebonen
- 15 gr. santen, blok
- halve ui
- 1 teen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- schijfje laos
- 1 bouillonblokje
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel sambal badjak
- olie
Bereiding:
Sperziebonen schoonmaken, in stukken breken en wassen. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en rasp de laos. Fruit de ui, knoflook, laos, paprikapoeder en sambal tot de ui glazig wordt. Voeg de bonen toe en schep het geheel goed om. Los het bouillonblokje op in een kopje heet water en voeg dit toe aan de bonen. Voeg de djeruk purut toe en laat het geheel in 10 min. beetgaar stoven. Op het eind de santen hierin oplossen.
download