De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Buncis Lima
Snijbonen in een kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 250 gr. snijbonen
- 2 eetlepels olie
- 25 gr. santen, blok
- 1 theelepel gula djawa
Kruiden:
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 dl. bouillon
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel asem
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de snijbonen in stukjes. Wrijf de ui, knoflook, sambal en laos met zout tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot de uien geel zijn. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe. Doe de boontjes er bij en stoof ze bijna gaar. Voeg de santen, asem en de gula djawa toe en stoof nog een paar min. De boontjes mogen niet te gaar worden.
download