De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Buncis dan Udang
Sperziebonen met garnalen in kokosmelk
Ingrediënten:
- 300 gr. sperziebonen
- 100 gr. gekookte garnalen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels trassi
- 1 eetlepel sambal
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels asem
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 3 daun salam
- 2 dl. santen
- olie
Bereiding:
Pers de knoflook uit. Maak de boontjes schoon, was ze en breek ze doormidden. Maak een pasta van knoflook, trassi, sambal, asem, zout en suiker en bak dit in wat olie. Voeg de boontjes, daun salam en de santen toe en stoof de boontjes hierin gaar. Snijd de ui doormidden, dan in plakjes en bak die apart in wat olie lichtbruin. Roer die samen met de garnalen voor het opdienen door de boontjes en warm alles goed op. Verwijder de daun salam en laos voor het opdienen.