De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Buncis
Sperzieboontjes in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. sperziebonen
- 2 eetlepels olie
- 20 gr. santen, blok
- 1 theelepel gula djawa
Kruiden:
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel zout
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
Bereiding:
Breek de bonen in vieren. Kneus de serehstengel. Snipper de ui en knoflook fijn. Wrijf de ui, knoflook, sambal en laos met suiker en zout tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot de uien geel zijn. Voeg er de bonen aan toe en fruit ze een paar min. mee. Doe er vervolgens de santen, de sereh, salam en 3 eetlepels water bij. Stoof de sambal goreng op een klein vuur voor ca. 10 min. De boontjes mogen niet helemaal gaar worden. Verwijder voor het opdienen de sereh en salam.