De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Basa Dua
Gestoofd rundvlees met appelstroop
Ingrediënten:
- 400 gr. runderlappen
- 1 grote ui
- 6 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel appelstroop
- 1 theelepel aromat
- knikker trassi
- 3 daun salam
- 1 bouillontablet
- olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Ui, knoflook en lomboks fijnsnijden. Trassi in 1 eetlepel water fijnmaken. De ui, knoflook, laos en salam in olie fruiten, als dit lichtbruin is de lomboks en trassi toevoegen. Laat nu het vlees in dit mengsel dichtschroeien. Voeg de aromat, bouillon, asem, ketjap en stroop toe. Stoof hierin het vlees zachtjes tot het gaar en bijna droog is.
download