De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sambal Goreng Babi
Gebakken tahu met spek in pittige saus
Ingrediënten:
- 400 gr. speklappen
- 1 blok tahu
- 4 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 4 groene lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 eetlepels taoco
- ketjap manis
- bruine azijn
- gula djawa naar smaak
- beetje margarine
Bereiding:
Snijd de lomboks en gula djawa fijn. Meng azijn met gula djawa en vermeng dit met de lomboks. Houd dit apart. Kook de speklappen in voldoende water. Schep ze uit de pan en bewaar de bouillon. Snijd de speklappen in blokjes van ca. 2x1 cm. Snijd de tahu in plakken van ca. 1 cm. dik. Laat ze uitlekken en snijd ze in blokjes. Tahu in olie frituren tot goudgeel en laten uitlekken op keukenpapier. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Fruit ze licht in de margarine, dan het in blokjes gesneden vlees toevoegen, even goed doorbakken en vervolgens afblussen met de in azijn gedrenkte lomboks. De djeruk purut en de gefrituurde tahu bijvoegen. Het gerecht op smaak brengen met taoco, ketjap, gula djawa en eventueel zout.