De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Brandal
Sambal op basis van verschillende kruiden
Ingrediënten:
- 10 rode lomboks
- 8 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- zout
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel asem
- 2 daun djeruk purut
Bereiding:
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Was de lomboks en snijd ze fijn. Maak de lomboks, trassi, zout naar smaak en de kemirienoten fijn in de vijzel. Verhit de olie in de wok en fruit de sambal even. Voeg asem en djeruk purut toe en laat het zachtjes koken tot het ingedikt is. Schep het uit de pan en doe het over in een schoon potje.
download