De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bumbu Rujak Tiga
Gestoofde kip in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 3 dl. santen
- 100 gr. boter
- 30 gr. ui
- 4 kemirienoten
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels asem
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel suiker
- zout
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en bak ze in boter rondom bruin. Snijd de ui, knoflook en lomboks fijn. Pof de kemirienoten en wrijf ze samen met de ui, knoflook, lomboks, trassi, asem en suiker fijn tot een pasta. Fruit de pasta tot het lekker begint te ruiken. Voeg de santen en djeruk purut toe. Roer het geheel en voeg de kip toe. Laat de kip in de saus gaar stoven.
download