De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rujak Djawa
Vruchten met een pittige, zoete ketjapsaus
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 2 groene bananen
- 2 zure appels
- halve eetlepel asem
- 2 eetlepels water
- 1 schijfje gula djawa
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding:
Snijd de vruchten in schijfjes of blokjes. Was de lomboks en hak ze fijn. Rasp de gula djawa. Maak een saus van de fijngehakte lomboks, ketjap, asem, water, gula djawa en trassi. Roer vervolgens de vruchten door de saus of geef de saus apart bij de vruchten.
download