De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rujak
Mango en papaya met pittige, zoete saus
Ingrediënten:
- 2 jonge mango's
- 1 onrijpe papaya
Voor de saus:
- 3 rawits
- 1 theelepel asem
- 5 eetlepels gula djawa
- halve dl. water
- zout
Bereiding:
Schil de mango's en papaya, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd de rawits klein. Wrijf voor de saus, de asem en de gula djawa in een vijzel fijn. Doe het in een schaaltje met de rawits, meng dit met het water en zout naar smaak. Vermeng de rujak met de vruchten of doop de vruchten tijdens het eten in de rujak. Je kunt ook komkommer of zure appels gebruiken, alles wat je maar lekker vindt.
download