De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rica-Rica Manado
Pittig en gestoofd varkensvlees uit Manado
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 schijfje djahe
- 10 daun djeruk purut
- 2 eetlepels sambal oelek
- 2 bouillonblokjes
- 2 tomaten
- ketjap manis
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Kneus de serehstengel en snijd de tomaten in partjes. De ui en knoflook in wat olie fruiten tot goudgeel. De sereh, djahe en djeruk purut toevoegen en meefruiten. Het vlees en de verkruimelde bouillonblokjes toevoegen, omscheppen en meebakken. De tomatenpartjes en een glas heet water toevoegen. De pan op klein vuur zetten en de deksel schuin op de pan doen. Het gerecht in ca. 2 uur gaar stoven, let op dat het niet droogkookt. Vlak voor het opdienen een scheutje ketjap erdoor roeren.