De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rendang Telor
Kruidige, hardgekookte eieren
Ingrediënten:
- 5 hardgekookte eieren
- 1 schijfje laos
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels kunyit
- 50 ml. olie
- 2 theelepels ketumbar
- 2 middelgrote uien
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 dl. water
- 1 theelepel djinten
- halve eetlepel asem
- 2 theelepels suiker
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1 serehstengel
- 1 theelepel ve-tsin
- 2 daun salam
- zout naar smaak
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Schil de laos en maak de kemirienoten fijn in de vijzel. Snijd de uien en de knoflook fijn en fruit deze in olie glazig. Voeg de kemirie, sereh, salam, laos, kunyit, ketumbar, sambal, djinten, suiker, trassi, de ve-tsin en zout naar smaak toe en fruit die mee. Los de asem op in water en voeg dit toe. Laat het geheel 5 min. sudderen en voeg dan de hardgekookte eieren, al dan niet gehalveerd, toe. Laat dit ca. 2 min. sudderen. Let er wel op dat de eieren niet uit elkaar vallen. Verwijder voor het opdienen de salam, sereh en de laos.