De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rendang Sapi
Zeer pikant gestoofd rundvlees in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kg. magere runderlappen
- 5 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 5 rawits
- 1 theelepel kunyit
- 2 schijfjes djahe
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 5 djeruk purut
- 1,5 ltr. dikke santen
- zout
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits fijn. Maak dit samen met de kunyit, djahe en laos fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Kneus de serehstengel. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de kruidenpasta hierin. Voeg de serehstengel, santen en djeruk purut toe. Laat dit zachtjes sudderen tot de olie uit de santen komt. Voeg nu het vlees toe en laat dit ca. 3 uur op een laag vuurtje sudderen. Schep af en toe het geheel om. Als het gerecht droog en het vlees gaar is kun je het serveren. Lekker met witte rijst.