De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bumbu Rujak Dua
Gebakken kip in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 serehstengel
- 100 gr. santen, blok
- 4 sjalotten
- 2 uien
- 3 kemirienoten
- 1 cm. laos
- 2 dl. water
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- 4 eetlepels olie
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Bak de kip in hete olie aan en haal ze vervolgens uit de pan. Snipper de sjalotten en uien fijn. Schil de laos en snijd het in stukjes. Wrijf de sjalotten, uien, kemirienoten, laos en trassi fijn en fruit het in de olie. Blus dit geheel met water en doe er de santen, sereh, citroensap en kip bij. Laat alles koken tot de kip gaar is. Voeg zonodig wat water toe.
download