Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rendang

Drooggebakken rundvlees in kokosmelk

Rendang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1,5 kg. sukadelappen
- 2 kleine uien
- 4 tenen knoflook
- 4 dl. santen
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
- 2 kruidnagels
- 2 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gula djawa

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Snipper de lomboks, uien en knoflook. Maak de uien, knoflook, ketumbar, djinten en kruidnagel fijn in de vijzel. Breng in een pan de santen aan de kook. Laat de santen op laag vuur voor de helft inkoken tot de olie en de melk van elkaar scheiden. Roer af en toe.

Verhit een beetje olie in de wok en fruit de pasta ca. 1 min. Voeg het vlees toe en laat dit ca. 2 min. meebakken. Voeg de sereh, citroensap en suiker toe en schep het geheel goed door. Voeg de santen toe en laat het geheel op laag vuur ca. 2 uur sudderen tot het vocht ingekookt is en het vlees zacht. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Het gerecht is klaar als de olie is opgenomen en de rendang bruin en droog is.

Rendang