De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rempeyek Udang
Gefrituurde garnalenkoekjes
Ingrediënten:
- 200 gr. gepelde garnalen
- 200 gr. rijstmeel
- 50 gr. santen
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 sjalotje
- halve theelepel djinten
- 1 rode lombok
- halve theelepel peper
- zout
- 1 theelepel asem
- olie
Bereiding:
Pel de sjalot en de knoflook, ontpit de lombok, snijd ze fijn en wrijf dit met de ketumbar fijner in de vijzel tot een pasta. Los de santen op in wat water. Vermeng het rijstmeel met de pasta, djinten en peper en roer het tot een beslag met de santen, asem en zout. Roer de garnalen hier goed door heen. Neem een pollepel beslag en bak hiervan in de hete olie lichtbruine, ronde koekjes.
download