De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rempeyek
Dunne, gefrituurde koeken met pinda's
Ingrediënten:
- 250 gr. gezouten pinda's
- 50 gr. ebi
- 4 dl. santen
- 9 eetlepels rijstmeel
- 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- 2 theelepels knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
Maak van bloem en santen een beslag, iets dunner dan pannenkoekenbeslag. Maal de ebi fijn. Voeg alle kruiden en ebi toe en meng dit goed door elkaar. Verhit een laag olie in een wok van ca. 2 cm. diep, maar niet te heet laten worden. Neem een soeplepel beslag en leg er wat pinda's in en laat het beslag in de olie glijden. Zorg ervoor dat de koeken plat en rond worden. Laat de koeken aan beide zijden bruin worden en laat het hierna uitlekken.
download