De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Remis Masak Padang
Gekookte mosselen in een pittige sambalsaus
Ingrediënten:
- 2 kg. mosselen
- 500 ml. appelsap
- 1 ui
- 3 tomaten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambalsaus pedas
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
- peper
- zout
- suiker
- limoensap
- peterselie of kemangi
Bereiding:
Was de mosselen onder stromend koud water en zet ze in een bak met koud water. Verwijder mosselen met kapotte schelpen en laat ze een kwartiertje in het water staan. Breng het vruchtensap aan de kook en kook de mosselen hierin in 5 min. gaar. Als de mosselen openstaan zijn ze gaar. Giet ze af. Snijd de ui, tomaten en knoflook in stukken en bak ze zacht in wat olie. Pureer tot een gladde saus. Roer de andere ingredienten er door, behalve peterselie en limoensap. Proef de saus, roer de gekookte mosselen er door, voeg limoensap toe en bestrooi met fijngesneden peterselie of kemangiblaadjes.