De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rebus Kubis
Gekookte, kruidige witte kool met garnalen
Ingrediënten:
- 50 gr. garnalen
- 500 gr. witte kool
- stukje trassi
- 2 grote uien
- 4 kopjes water
- 1 eetlepel asem
- 2 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- zout
Bereiding:
Snijd de kool in grove stukken. Snijd de uien in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pers de knoflook uit en snijd de lomboks in ringen. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Als de uien bruin zijn, de garnalen en lombok erbij doen. Doe er dan wat zout, ve-tsin en het water bij en laat het geheel koken. Voeg dan de kool toe en laat nog ca. 10 min. stoven. Zet het vuur laag totdat de kool halfgaar is. Als laatste de asem erbij en op smaak afmaken. Serveren bij witte rijst en een visgerecht.
download