De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Puding Sago
Puddinkjes van sagokorrels en suikerstroop
Ingrediënten:
- 25 gr. santen, blok
- 300 gr. sagoparels
- 250 gr. gula djawa
- 2,5 dl. water
Bereiding:
Week de sago in water. Rasp de gula djawa. Los de santen op in 1,5 dl. kokend water. Laat de santen afkoelen. Doe de sago in een pan en voeg er zoveel water aan toe dat alles net onder staat. Breng de sago aan de kook en laat het koken tot de korrels transparant worden. Stort de gekookte sago in een zeef en spoel de korrels onder de koude kraan. Laat de sago uitlekken. Schep de sago in met koud water omgespoelde kommetjes. Laat de kommetjes in de koelkast koud worden. Breng in een pannetje het water met de gula djawa voortdurend roerend aan de kook tot een dikke stroop is ontstaan. Laat de suikerstroop afkoelen. Stort de puddinkjes op borden en schenk er de suikerstroop en dunne santen over.