De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bumbu Menado Pedis
Gestoofde zeer pittige kip
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 5 eetlepels olie
- zout
Bumbu:
- 5 kemirienoten
- 6 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 5 rawits
- 1 serehstengel
- 5 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en wrijf de stukken in met zout. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks en rawits in ringen. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu ca. 2 min. hierin. Voeg de kip toe en laat het geheel ca. 25 min. zachtjes sudderen. Lekker met witte rijst.
download