De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Puding Ambon
Vla op basis van Javaanse suiker en kokosmelk
Ingrediënten:
- 120 gr. gula djawa
- 1,5 ltr. water
- zout
- 20 gr. santen
- 5 eetlepels maizena
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
Roer de maizena met 3 dl. water tot een glad papje. Breng 2,5 dl. water aan de kook en los er de gula djawa en de santen in op. Roer er vervolgens een mespuntje zout en het zakje vanillesuiker door. Neem de pan van het vuur en roer er het maizenapapje door. Zet de pan vervolgens op laag vuur en roer tot een dikke vla ontstaat. Stort het in een met koud water omgespoelde puddingvorm, laat het afkoelen en in de koelkast opstijven.
download