De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Podomoro
Gekookte kip met tauge in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. kip
- 150 gr. tauge
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 groene lombok
- 2 daun salam
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kencur
- 1 theelepel kunyit
- 3 dl. santen
- zout
Bereiding:
Pel de knoflook en ui en snipper ze fijn. Snijd de lombok in ringen. Maak de ui, knoflook, lombok en ketumbar fijn in de vijzel. Meng dit samen met de kencur en kunyit. Fruit dit mengsel ca. 3 min. Voeg de kip toe en braad het rondom een beetje bruin. Giet de santen hierbij en breng het aan de kook. Laat de kip hierin gaar worden. Voeg de tauge en zout naar smaak toe, laat het geheel niet te droog worden.
download