De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Loempia Pisang
Gefrituurde, zoete bananenrolletjes met kokossaus
Ingrediënten:
- 8 loempiavellen
- 4 bananen
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels suiker
- 2 dl. dunne kokosmelk
- 125 gr. suiker
- olie
Bereiding:
Leg op elk loempiavel een halve gepelde banaan. Strooi een beetje sesamzaad en wat suiker erover. Rol de loempiavellen op en druk de randen met de uiteinden stevig op elkaar vast, of plak ze vast met een papje van bloem met water. Bak de loempia's in hete olie goudbruin en lekker knapperig. Geef hierbij een saus die je maakt door de suiker op te lossen in hete kokosmelk. Dien deze saus op in eenpersoons kommetjes en haal de rolletjes na elk hapje er even doorheen.
download