De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pisang Hijau
Gestoomd groen bananenpakketje met kokossaus
Ingrediënten:
- 1 dl. pandanwater
- 175 gr. rijstmeel
- 4 dl. santen
- 60 gr. suiker
- 5 bananen
- olie
- bananenblad
Saus:
- 75 gr. suiker
- 30 gr. rijstmeel
- 5 dl. dikke santen
- zout
Bereiding:
Meng het meel, zout, pandanwater met de 4 dl. santen en suiker en kook er een stevig deeg van. Laat het deeg afkoelen. Bestrijk het bananenblad met wat olie en druk hierop het deeg dun uit. Leg er een banaan op en rol het op. Stoom het pakketje 15 min. en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwerk op deze manier al het deeg. Kook de sausingrediënten tot een gladde saus. Is de saus te dik, dan (kokos)melk toevoegen. Wordt de saus niet dik genoeg, dan even doorkoken. Laat alles tot kamertemperatuur afkoelen. Serveer de saus over de Pisang Hijau.