De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pindasaus
Pindasaus voor bij bijvoorbeeld Sateh
Ingrediënten:
- pot pindakaas
- 2 eetlepels olie
- 1 a 2 eetlepels azijn
- water
- asem
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- theelepel djinten
- 1 a 2 theelepels gula djawa
- 1 a 2 eetlepels ketjap
- zout
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook fijn. Maak van de asem en 2 eetlepels warm water een papje en zeef het voor gebruik. Wrijf ui, knoflook, sambal, laos, ketumbar, djinten en gula djawa tot een pasta. Fruit dit in de olie tot de uien geel zijn. Voeg er lepelsgewijs de pindakaas bij en leng die aan met de gezeefde asem, azijn, ketjap en enkele lepels warm water. Proef af en toe en voeg eventueel iets meer azijn en zout toe. Lekker voor bij de sateh.