De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pindang Telor
Gekookte eieren in saus
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 daun salam
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel asem
- 1 serehstengel
Bereiding:
Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Pel de uien en de knoflook en snijd ze heel fijn. Doe de overige kruiden bij de ui en knoflook en plet ze licht met de stamper van de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de kruidenmassa goudbruin, voeg de gula djawa en de asem toe en laat het geheel even aan de kook komen. Laat de eieren 10 min. in de saus nastoven.
download