De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pindang Serani
Gekookte kip in kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- zout
- 1 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 4 eetlepels olie
- 4 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels laos
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel kunyit
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Snipper de ui en knoflook. Kneus de serehstengel en leg er een knoop in. Kook de kip bijna gaar met zout naar smaak, daun salam, djeruk purut en sereh in voldoende water. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de uien, knoflook, sambal, laos, asem en de kunyit. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon met de kip en kook het tot het gaar is.
download