De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pindang Ketjap
Vis gekookt in kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. visfilets
- 1 lombok
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 0,75 ltr. water
- halve eetlepel zout
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel laos
- 1 eetlepel asem water
- halve eetlepel ketjap
Bereiding:
Snijd de lombok in ringetjes. Pel de sjalotjes en knoflook. Snijd de sjalotjes in plakjes en pers de knoflook uit. Kneus de serehstengels. Fruit de kruiden in een beetje olie tot de geur vrijkomt. Voeg het water toe en breng aan de kook samen met het asemwater. Voeg de vis toe en laat het rustig sudderen tot de vis gaar is. Maak het geheel af op smaak met ketjap.
download