De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pindang Ikan
Gekookte makrelen in een gekruide bouillon
Ingrediënten:
- 6 middelgrote makrelen
- 1 theelepel kunyit
- 2 schijven laos
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel trassi
- 1 rode lombok
- 1 serehstengel
- asemwater
- zout
Bereiding:
De vis schoonmaken, in moten snijden en 1,5 uur in asemwater marineren. Nadien het asemwater weg doen. De kruiden fijnwrijven of snijden en in wat olie fruiten samen met de serehstengel. Voeg hier een halve ltr. water en schoon asemwater bij. Kook de kruiden samen met de moten vis tot de vis gaar is, maar de vis niet te lang laten koken.
download