De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bumbu Hijau
Kip gebakken in een groene kruidenpasta
Ingrediënten:
- 4 grote kipfilets
- 1 eetlepel limoensap
- halve theelepel zout
- 4 groene lomboks
- 5 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- 2 eetlepels amandelen
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 theelepel sereh
- 2 eetlepels asemwater
- halve theelepel zout
Bereiding:
Hak de lomboks en de sjalotten fijn. Wrijf de kipfilets in met het limoensap en zout en laat het minstens een uur marineren. Doe 3 lomboks, sjalotjes, knoflook, djahe, amandelen, 2 eetlepels olie, asemwater en zout in een blender. Maal alles fijn tot een pasta. Roerbak de pasta ca. 4 min. en voeg de sereh, 1 lombok, 1 eetlepel olie en de kipfilets toe. Bak het geheel ca. 15 min. tot de kip gaar is. Serveer met witte rijst.
download