De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Perkedel Daging Kentang
Gefrituurde aardappel-gehaktkoekjes
Ingrediënten:
- 500 gr. aardappelen
- 250 gr. rundergehakt
- 3 eieren
- 2 eetlepels bloem
- olie
- zout
Bumbu:
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel peper
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels sambal
- selderie
Bereiding:
Rooster de kemiries en maak ze samen met alle bumbu-ingrediënten heel fijn. Schil en kook de aardappelen en maak er samen met de kruidenpasta, het gehakt, de bloem, het zout en een ei een puree van. Maak platte koekjes en stoom die 30 min., of met huishoudfolie afgedekt 5 min. in de magnetron. Laat de koekjes goed koud worden en haal ze dan door 2 losgeklopte eieren en bak de koekjes in een laagje hete olie goudbruin. Serveer warm of koud met een (sambal)sausje.