De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Perai Manis Masam
Zoet/zure prei
Ingrediënten:
- 2 preien
- 1 teen knoflook
- 1 lombok
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 1 eetlepel gembersiroop
- 5 eetlepels kippenbouillon
- zout
Bereiding:
Snijd de lombok fijn, laat de knoflook heel. Snijd de preien in ringen, alleen het witte en gele gedeelte gebruiken en was het goed. Verhit de olie in een wok, fruit het teentje knoflook en verwijder dit. Doe de lombok in de olie, schep deze om en doe dan de uitgelekte prei erbij. Laat alles onder voortdurend omscheppen 2 tot 3 min. bakken. Doe zout naar smaak, azijn, sojasaus, suiker, gembersiroop en bouillon erbij. Laat even flink koken en dien het onmiddellijk op.
download